Dječak koji će se sljedećeg mjeseca roditi u jednom kalifornijskom gradu bit će poseban po tome što ga neće roditi mama, nego – tata. Scott Moore (30) se predstavlja kao drugi trudni muškarac svijeta.

Prvi je bio Thomas Beatie koji je 2008. svojoj supruzi rodio dijete.

Obojica su rodilje postali zahvaljujući činjenici da su rođeni kao djevojčice. Scott je rođen kao Jessica. Tvrdi da je sa 11 godina prvi put shvatila kako je "muškarac zarobljen u ženskom tijelu", sa 16 godina starosti je krenula na hormonsku terapiju, a roditelji su joj platili uklanjanje dojki.

Za potpunu preoobrazbu u muškaraca, odstranjivanje maternice i izdradu umjetnog penisa, Scott nije imao novaca. I zbog toga danas može biti trudan.

Na to se odlučio uz podršku partnera Thomasa Moorea, takođe 30-godišnjaka, koji danas jest muškarac, ali je i on rođen kao djevojčica. Za razliku od Scota, Thomas je prošao potpuni proces promjene spola, što znači da posjeduje i penis izrađen od tkiva uzetog iz njegovog bedra.

"Znamo da će nas kritikovati, ali mi smo presretni i nemamo se čega stiditi", izjavio je Thomas. Zahvaljujući činjenici da je Scott prema papirima i dalje žena, njih dvoje su u braku, a sa njima žive i Greeg (12) i Logan (10), sinovi bivše Thomasove partnerice.

"Želimo pokazati svijetu da porodici transseksualca mogu biti zdrave, sretne i brižne", objasnio je Thomas.