U nadi da će financijski pomoći roditeljima, studentica iz Australije pregledala je stare listiće za loto u nadi da će kojeg unovčiti. Tako je otkrila da je sretna dobitnica 10 miliona dolara te riješila misteriju staru 10 mjeseci, od kada je osvojen jackpot, no niko po njega nije došao.

'Ljudi su se mjesecima pitali ko je sretni, misteriozni dobitnik? Znali li on opšte da je osvojio toliko novac', rekla je Josi Eastman, glasnogovornica australske lutrije. 'Rok podizanja osvojenog novca je 10 mjeseci, a sretna dobitnica umalo je ostala bez njega', dodala je, piše CNN.

Pomislila da će osvojiti 15 eura

Studentica, koja ima 30-tak godina i želi ostati anonimna, uzela je gomilu uplaćenih loto listića iz ladice i krenula ih unovčiti. Među listićima bila je i srećka koju joj je proteklo ljeto poklonio otac kada je jackpot iznosio 39 miliona dolara. 'Nakon što su provjereni svi listići osim jednog, izgledalo je da će osvojiti oko 15 eura, i ona je već s tim iznosom bila sretna. Tada je provjeren listić koji joj je poklonio otac. Djevojka je prvo pomislila da je osvojila 10.000 dolara, a  onda je shvatila da je riječ o 10 miliona', rekla je glasnogovornica Eastman.
'Odmah sam se sjetila majka koja mi je rekla da ako ikada dobijem na lotu, ne počnem skakati po šoping centru. Vrlo sam sretna, a dio dobivenog novca dati ću u humanitarne svrhe ili u istraživački rad', rekla je sretna dobitnica. 'Sretna sam jer ću moći ispuniti neke snove najmilijih osoba', dodala je. Uplata loto listića stajala je oko 5 eura, a šanse da osvoji novac bile su 1 prema 45 miliona.