NEVJEROVATNO

Većina ovih kuća izgleda kao svemirski brod, kao nešto što bi trebalo da postoji u budućnosti, a ne sada

10. Kuća Brutale
U Bejrutu je napravljena kuća u litici. Bukvalno je izbušena litica i u nju je "umetnuta" kuća. Njena cijena je 2.5 miliona dolara i to govori sve o ovoj kući.

9. Loba kuća
Loba kuća u Čileu napravljena je od betona i nalazi se iznad samog okeana i nudi nevjerovatan pogled.

8. NA kuća
Kuća od stakla ili prozirna kuća nalazi se u Japanu i u njoj nećete imati privatnosti. Inspiracija dizajnerima je bilo drvo.

7. Kuća Doktor Sus
Na Aljasci se nalazi sasvim nenormalna kuća. To je toranj od kuća naslaganih jedna na drugu. U njoj još niko ne živi, ali kada se završi biće to atrakcija koja će sigurno imati svoje kupce.

6. Pol kuća
U Melburnu, pored autoputa nalazi se građevina koja ostavlja bez daha. To je kuća koja pluta iznad okeana. Pogled je fantastičan, a ova nekretnina je jedna od najviše fotografisanih kuća u Australiji.

5. Arkap kuća
Kuća brod, ili plutajuća kuća nalazi se na Floridi i pravo je čudo arhitekture. Pošto ima solarne ploče i kolektore za kišnicu koju prečišćavaju, ova kuća može sama sebe da održava, a zato što može da se pomera, možete sa njom da plovite po okeanu. Građevinska filma je obećala da će svake godine praviti po tri ovakve kuće za buduće zainteresovane vlasnike.

4. Antilija
Ova kuća nalazi se u Indiji i najskuplja je kuća na svijetu. Namenjena je za život najbogatije porodice u Indiji, sadži čak i hram, kao i garažu sa preko 260 vozila. U nju može da stane i mnogočlana posluga.

3. Zaladu
Kuća Bila Gatesaa nalazi se u Vašingtonu i gradila se 7 godina. Tehnološki je sasvim opremljena i u njoj se sve podešava "na dugme" od temperature vazduha, do temperature vode u kući i u bazenima. Ima 27 kupatila, gostinsku kuću, garažu za 26 automobila i td.

2. Plutajući morski konj
Kuća koja se nalazi iznad i ispod mora. Dio je zajednice kuća koje se nalaze na vještačkom ostrvu u Dubaiju.

1. Rezidencija na brdu
Kuća se nalazi u Rusiji u Moskvi i predstavlja futuristički objekat kakvom nema mane i prvobitno je bila namjenjena ruskom bogatašu i njegovoj djevojci Naomi Kembl.

Stil.kurir.rs