Teška godina za fanove

Muzička zvijezda George Michael preminuo je sinoć u 53. godini života. Inače, godina koja je na izmaku bila je jedna od najtragičnijih kada je u pitanju broj muzičkih zvijezda koje su nas napustile.

Ovo su samo neki od istaknutih pjevača koji su preminuli ove godine, Yahoo.news.

David Bowie - Rock ikona, preminuo je 10. januara, a svi fanovi su bili potpuno šokirani, posebno zbog činjenice da je izdao novi album samo dva dana ranije. Bowie je bio inovativan do samog kraja, nakon što je vodio veliku borbu sa teškom bolešću.

Glen Grey - Suosnivač i frontmen Eaglesa umro je 18. januara u 67. godini zbog lošeg zdravlja. Sa velikim uspjehom albuma "Hotel California", country pjevač bio je jedan od najuspješnijih u historiji SAD-a.

Paul Kantner - Suosnivač i kreativna snaga Jefferson Airplane, sa svojim zvukom bio je "muzička pozadina" 60-ih godina prošlog vijeka. Umro je 28. januara u 74. godini od srčanog udara.

Maurice White - Osnivač Earth, Wind i Fire, stoji iza nekih od najpoznatijih pjesama, a sa bendom bio je prvi Afro Američki bend koji je privukao bijelu publiku. Imao je 74. godine kada je umro, 4. februara nakon što se borio nekoliko godina sa Parkinsonovom bolešću.

Keith Emerson i Greg Lake - Emerson, koji je prvi počeo sa teatralnim sviranjem gitare na bini, ubio se u Los Angelesu 11. marta. Imao je 71. godinu. Basist i pjevač Greg Lake, umro je u Londonu od raka, u 69. godini.

Phife Dawg - Reper iz benda "A Tribe Called Quest" umro je 22. marta u 45. godini, nakon što se duži period borio sa dijabetisom.

Prince - Jedan od najutjecajnijih i uspješnijih muzičara iz 80-ih. umro je 21. aprila u 57. godini na svom imanju u Minnesotu, nakon što se slučajno predozirao tabletama protiv bolova.

Leonard Cohen - Poetičar i pjesnik, čije su meditacije ljubavi i duhovnosti donijele mu veliki broj fanova, umro je 7. novembra u 82. godini, a porodica ga je sahranila u Montrealu. Kao i Bowie, Cohen je samo nekoliko sedmica ranije objavio album pod nazivom "You Want it Darker".

Sharon Jones - Soul pjevačica, koja je došla do slave u kasnim godinama, često je nazivana ženskim Jamesom Brownom, umrla je 18. novembra u 60 godini.