BILI U ROMANTIČNOJ VEZI

Julia Roberts nedavno je za medije otkrila kako se osjeća nakon smrti Matthewa Perryja.

Naime, glumica je zajedno s kolegom Mahershalom Alijem razgovarala o filmu "Leave the World Behind", ali se također prisjetila i kako joj je bilo na snimanju epizode za seriju "Prijatelji" i šta misli o smrti Matthewa Perryja.

"Iznenadna smrt bilo koga tako mladog je srceparajuća. Mislim da znate da to svima nama samo pomaže da cijenimo ono što imamo i da nastavimo najbolje što možemo", poručila je Julia Roberts.

Inače, glumica je bila u vezi s Matthewom Perryjem od 1995. do 1996. godine, koju su započeli u vrijeme kada je njoj ponuđena gostujuća uloga u kultnoj seriji. Međutim, glumica je odlučila pristati samo ako njena uloga bude povezana s ulogom Matthewa Perryja.

Kasnije je njihovu vezu, Perry opisao u svojim memoarima "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing" gdje je naveo da su se svakodnevno dopisivali putem faksa.

"Nije bilo neuobičajeno da te faksove čitam tri, četiri, ponekad i pet puta, smijajući se tom papiru kao kakav kreren. Bilo je kao da je postavljena na ovaj planet da izmami osmijeh svijetu, a posebno meni. Smijao sam se kao kakav 15-godišnjak na prvom spoju", napisao je Perry.

Faksovi su evoluirali u telefonske pozive koji bi ponekad trajali više od pet sati. No, njihovoj vezi došao je kraj zbog njegove ovisnosti. On je smatrao da nije dovoljno dobar za glumicu i da ne zaslužuje biti s njom.

Podsjećamo, Roberts se udala za Dannyja Modera, s kojim dijeli troje djece, a Perry je u međuvremenu bio s nizom glumica uključujući Lizzy Caplan i Lauren Graham, a bio je kratko i zaručen s Molly Hurwitz.