Kevin Federline (33) navodno je pretrpio manji srčani udar dok je u Australiji snimao show 'Excess Baggage' u kojem zvijezde gube kilograme, pišu britanski mediji.

Bivši suprug Britney Spears tokom snimanja showa osjetio je bol u prsima i naglo mu se ubrzo puls. Navodno je sam pozvao hitnu pomoć koja ga je zatim prevezla u bolnicu. Sudeći prema lokalnim izvještajima nakon što je pretrpio manji srčani zastoj bivši plesač ostao je u bolnici gdje je bio podvrgnut pretragama.

Glasnogovornik australskog kanala Nine izjavio je da je Kevin bol u prsima osjetio nakon trčanja i hvatanja lopte na fudbalskom stadionu u Sydneyju. Dodao je da nisu sigurni kada će se vratiti u show jer mora ostati u bolnici zbog dodatnih testiranja i posmatranja.

To je drugi put da je Kevin, koji je otac petero djece, hospitalizovan tokom učestvovanja u showu. Liječio se i od toplinskog stresa nakon snimanja u zapadnoj australskoj pustinji. Na početku showa imao je 105,4 kilograma, a izjavio je da je pristao učestvovati jer želi postati fit i zdrav.