OD ZIDA DO ZIDA IMA 90 CM

Youtuber Norm Nakamura na svojim profilima na društvenim mrežama podijelio je kako izgleda najluđi stan u Tokiju koji je zapravo ustakljeni balkon.

Na samom početku jednog od videa kazao je da se radi o jednom od najluđih stanova koje je vidio u Tokiju, koji je uz to i skup uzevši u obzir šta za novac dobijate.

Djeluje kao da je zapravo okolni prostor oko uskog i prilično klaustrofobičnog stepeništa ustakljen i da se taj prostor balkona po spratovima izdaje za 1.000 dolara mjesečno.

@tokyolens 45 Seconds in Tokyos CRAZIEST TINY APARTMENT #tiny #tinyapartment #microapartment #tinyliving #japaneseapartment #tokyoapartment #japan #japanapartment #tinyhouse #tinyhome #tokyolens #tiniest ♬ original sound - TokyoLens
Nakamura je pokazao da se u stanu (ako se tako može nazvati) nalazi wc šolja, na jednom od zidova je ugrađen sudoper i električna ploča, a ispod toga se nalazi i klima uređaj.

Vanjski zidovi stana su u staklu, a moguće je spustiti roletne kako bi dobili privatnost u dijelu koji predstavlja WC, a gdje se nalazi i kada.

@tokyolens Inside Tokyo's CRAZIEST Tiny Apartment - Full vid: TOKYO LENS #TinyApartment #MicroApartment #TinyLiving #JapaneseApartment #TokyoApartment #JapanApartment #TinyHouse #TinyHome #TinyHomeTour #TinyApartmentLiving #SmallApartment #SmallestApartment #TiniestApartment #TokyoLens ♬ original sound - TokyoLens
Također, nema drugog namještaja te se i sam Norm zapitao kako neko tu može spavati. Izmjerio je i da od zida do zida (tj. prozora) ima tek 90 centimetara.

Tu je i mašina za veš, a utičnice se nalaze na podu.