POSLUŠAJTE

Angelina Mango s pjesmom "La noia" pobjednica je 74. muzičkog festivala Sanremo i ona će Italiju predstavljati na Eurosongu.

Ova mlada kantautorica ujedno je i žena koja je nakon dugih deset godina uspjela s pobjedničkog trona najspektakularnijeg talijanskog festivala svrgnuti svoje muške kolege.

Angelina će Italiju predstavljati u maju na Eurosongu u Švedskoj, što je potvrđeno na press konferenciji Raija. Simpatična 22- godišnjakinja ističe kako muziku voli od malih nogu, što ne čudi, jer je ona kćerka poznatog talijanskog muzičara Pina Manga i pjevačice Laure Valente, a njen menadžer radi i s dosadašnjim pobjednicima Sanrema Marcom Mengonijem i grupom Maneskin.

Angelina iza sebe već ima četiri platinaste i dvije zlatne ploče, rasprodanu turneju, te mnogobrojna muzička natjecanja na kojima je odnijela pobjedu.

"Muzika Angeline Mango je mješavina koja spaja različite utjecaje, uključujući talijanski i američki rap, R&B i instrumentalnu muziku, koji joj omogućavaju raspon između različitih žanrova i donose svježinu i originalnost na pozornicu, popraćenu intenzivnom i punom emocija. U svojim pjesmama kantautorica se bavi relevantnim temama poput tjeskobe GenZ-a, ljubavi, potrebe za slobodom i vrijednosti porodice, povezujući urbani stil s belcantom", objavio je Rai na svojim službenim stranicama.