JEDNA PASMINA IZNENADILA

Svaka pasmina s pedigreom nosi svoje izazove, bilo da se radi o njihovom ponašanju ili zdravstvenim problemima. Baš kao što svaka pasmina ima svoje karakteristike, čak i popularne pasmine poput francuskih buldoga i mopsa suočavaju se s brojnim zdravstvenim poteškoćama koje mogu znatno opteretiti vlasnike veterinarskim računima.

Jedan trener pasa postao viralan na TikToku jer je podijelio tri pasmine pasa koje nikada ne bi uzimao – a jedna od njih je iznenadila mnoge. Garrett King, poznat po svom TikTok kanalu American Standard K9, ima milione pratitelja zahvaljujući svojim korisnim savjetima o dresuri pasa. S godinama iskustva, razvio je čvrsto mišljenje o pasminama koje bi izbjegao, piše Mirror.

Garrett je objasnio da je prva pasmina koju nikada ne bi uzeo srednjoazijski ovčar.

"Mužjaci ovih pasa mogu doseći težinu od preko 77 kilograma i odlični su čuvari stoke. No, problem je što nemam stoku. Dakle, ako imate stoku kod kuće, možda bi ova pasmina mogla biti korisna za zaštitu stada", objasnio je.

Druga pasmina koju bi izbjegao su goniči krvosljednici, zbog njihove masne kože.

@americanstandardk9 Top 3 Breeds I WOULDN'T Own as a Dog Trainer #dog #centralasainshepeard #alabai #bloodhound #chihuahua #puppy #doglover #dogs #fyp ♬ original sound - AmericanStandardK9
"Ta masna koža ih čini vrlo smrljivima, bez obzira na to koliko ih često kupali. Miris je teško ukloniti", otkrio je Garrett.

Treća pasmina koju Garrett nikada ne bi razmatrao bila je najviše iznenađujuća – čivava.

"Trebala bi mi čivava da želim demona težine tri kilograma iz podzemlja, koji ne služi ničemu osim da mi sjedi u krilu i gricka sve što mu dođe na dohvat ruke. No, to nije upravo ono što tražim."

Obožavatelji čivava pasmine mogli su biti šokirani Garrettovim mišljenjem o tim malim psima.

Jedna žena je komentirala: "Čivave su zapravo vrlo inteligentne, a njihovo agresivno ponašanje često proizlazi iz načina na koji ih ljudi tretiraju kao igračke umjesto kao prave pse." Drugi vlasnik čivave je rekao: "Moja čivava je pravi anđeo. Sve ovisi o pravilnom treningu, nemojte se obeshrabriti! Moja je iznimno prijateljski raspoložena prema strancima i sve što želi je maženje." Drugi su primijetili da su "čivave poput mačaka, možete dobiti ili malog đavola ili pravog anđela."