Otvoreno progovorila

Ova je žena otvoreno progovorila o majčinstvu i izjavila da mrzi biti mama. I ne samo to, već je mama dvoje djece, Rae također objasnila da nikome ne bi preporučila trudnoću.

Kao rezultat pritiska koji nosi to što je majka djevojčice, mama je ispričala da ponekad samo želi pobjeći i sakriti se.

Govoreći o svom životu na društvenim mrežama, Rae je otkrila: "Ustvari mrzim biti mama, nisam u redu. Dajem sve od sebe jer to je ono što trebam raditi. Ali, ne preporučujem to nikome. Sve dok su vaša djeca dobro zbrinuta i voljena, to je jedino što je važno. Niko nije rekao da moramo uživati u tome".

Kada je riječ o krivici i izgaranju, Rae je objasnila: "Fizičke i emocionalne potrebe su ogromne. Samo se želim sakriti negdje". Ako se pitate bi li Rae ikada razmišljala o tome da ima još djece, rekla je: "Nikad više".

@_just_a_mama I said what I said. #MomTok #BlackMomTok #postpartum #MomOfTwo ♬ Speak Now - Taylor Swift
TikTok isječak, koji je objavljen pod korisničkim imenom @_just_a_mama, očigledno je mnoge ostavio šokiranima jer je brzo skupio 11.700 pregleda. Korisnici društvenih mreža cijenili su Raeinu iskrenost i u komentarima progovorili o svojim iskustvima majčinstva.

Jedna je osoba napisala: "Hvala što ste ovo podijelili. Nisi sama. Ja sam najbolja mama jer moram biti, ali ne uživam u majčinstvu". Rae joj je odgovorila: "Moramo učiniti to".

Druga je komentarisala: "Slažem se. Pogotovo kada imate malo podrške". Treća je dodala: "Hvala vam puno na vašoj iskrenosti. Nedovoljno mama priča o ovome", javlja vecernji.hr.