STIŽE KRAJEM NOVEMBRA

Stigao je prvi službeni teaser za nadolazeći reality show Squid Game: The Challenge. Netflix je ovom videonajavom dao uvid u to što gledatelji mogu očekivati od dugoočekivanog reality showa.

Reality slijedi nakon velikog uspjeha južnokorejske serije Squid Game koja je objavljena u septembru 2021. i sedmicama se nije skidala iz trendinga Netflixa širom svijeta. Radnja u realityju je ista, samo je ovaj put igra – stvarna.

Nevjerovatnih 456 igrača mora se takmičiti u jezivom nizu izazova inspiriranih najvećim Netflixovim debijem svih vremena, kao što su slavno Crveno svjetlo-Zeleno svjetlo i ubojito potezanje konopa.

Poticaj? Više od četiri miliona dolara

Poticaj za preživljavanje u ovom nemilosrdnom okruženju je “najveća novčana nagrada u istoriji reality showova” od 4.56 miliona dolara (oko 4.28 miliona eura).

“Iako reality verzija Squid Gamea nije pitanje života ili smrti, još je puno toga na kocki: 456 igrača takmičit će se za osvajanje 4.56 miliona dolara, najveće novčane nagrade u istoriji reality televizije. Kroz niz igara svaki će igrač biti gurnut do svojih granica i prisiljen zapitati se koliko daleko će ići da pobijedi, s oportunističkim savezima, strastvenim strategijama i pravovremenim izdajama koje će uslijediti”, objavio je Netflix.

Show stiže krajem novembra

Najava realityja u potpunosti odražava ono već viđeno u seriji koju je gledalo više od 111 miliona gledatelja, no ovoga puta bez nasilja. Još uvijek nije jasno kako i kada takmičari budu eliminirani.

“Dok se takmiče kroz niz igara inspiriranih originalnom serijom – plus iznenađujući novi dodaci – njihove strategije, savezi i karakter bit će stavljeni na kušnju, dok će konkurenti biti eliminirani oko njih”, stoji u sinopsisu.

Netflixov spin-off najavljen je još u junu i trebao bi stići na platformu 22. novembra 2023.