NE ODUSTAJU

U etno selu Brezna u Crnoj Gori već 18 dana traje takmičenje u izležavanju. Sedam učesnika se bori za nagradu od 1.000 eura.

Na početku je u ovom izazovu učestvovao 21 takmičar. Rade Krunić, jedan od organizovatora takmičenja, je za Newsweek kazao:

"Čitav život slušamo viceve i priče pa smo došli na ovu interesantnu i šaljivu ideju da napravimo takmičenje. Vidite do čega je došlo, više nije ni regionalno nego međunarodno. Imali smo takmičare iz Ukrajine i Rusije."

Ove godine su povećali nagradu. Dodao je da ne zna je li to motiv da ovoliko ljudi leži, ali da su uporni.

Učesnici mogu ustati svakih osam sati na 10 minuta kako bi otišli do toaleta i imaju redovne obroke. Dozvoljeno im je da koriste mobitele, laptope, čitaju knjige...

Dubravka je jedna od preostalih učesnika. Rekla je da se ove godine odlučila prijaviti na nagovor porodice.

"Već četvrti - peti dan telefon dosadi. Više provodimo vrijeme razgovarajući jedni s drugima nego na telefonu. Ja sam do ove godine bila šampion u izležavanju. Radim dva posla, radim kao kuharica i ovo mi je baš dobro došlo da odmorim", navela je.

Druga takmičarka kazala je da je čekala dvije godine da se prijavi i da planira odustati kada joj postane dosadno.

"Nisam ja zbog toga tu, već da pobijedim sebe. Ovo je psihološka igra, nije ovo samo zbog nagrade", navela je.

Tvrdi da joj nagrada od 1.000 eura nije glavni motiv.

"Meni su dolazili moji i molili da ustanem i da mi daju 1.000 eura, ali ne. Želim pobijediti. Idem do kraja, zato sam i došla. Već sam sebe pobijedila jer sam mislila da neću izdržati 18 dana, tako da ne odustajem nikako", rekla je.