Magazin Time Out

Magazin Time Out predstavio je listu 30 najljepših mjesta na svijetu za 2023. godinu, a na prvom se našlo jedno iz našeg susjedstva.

Radi se o Bokokotorskom zalivu u Crnoj Gori.

Iz ovog magazina su u uvodnom dijelu istakli da odabir najljepših mjesta na svijetu nije lak zadatak, a ovih 30 je izabrala njihova mreža svjetskih putopisaca, koji su lično iskusili ljepotu svakog mjesta s liste.

- Kotorski zaliv, Crna Gora: U Crnoj Gori, Jadransko more "slalomira" kroz uske prolaze u strmim Dinarskim Alpima formirajući Boku Kotorsku. Ovdje, stisnut između vode i stijena, nalazi se trouglasti, srednjovjekovni Stari grad Kotor, sa svojom tvrđavom koja prkosi gravitaciji koja se cik-cak uzdiže uz strme litice iznad. Iako je iz grada moguće popeti se uz stepenice, više volim da lutam krivudavim pastirskim tragom na sjevernom krilu tvrđave. Ovdje, usred ruševina napuštenog sela bez puta, možete jesti domaći ovčji sir i raženi hljeb u posljednjoj naseljenoj seoskoj kući, s pogledom na staklastu, opsidijansku vodu zaljeva - opisano je u magazinu Time out.

Spisak preostalih 29 najljepših mjesta svijeta s opisima možete pogledati OVDJE.

Faktor/Time Out