Pjevačica Katy Perry više nije najpraćenija žena na Twitteru, a titulu najpraćenije žene preuzela je njena kolegica Rihanna.

Kako navode na stranici za praćenje analitike društvenih mreža Social Blade, Rihanna je na četvrtom mjestu kada je riječ o najpraćenijim profilima na društvenoj mreži Twitter sa 108.276.704 pratilaca u odnosu na Katy Perry koja ima 108.267.246 pratilaca i trenutno se nalazi na petom mjestu.

Na prvom mjestu nalazi se direktor Twittera Elon Musk s 134.3 miliona pratilaca, a prate ga bivši američki predsjednik Barack Obama te pjevač Justin Bieber.

Kada je riječ o ostalim najpraćenijim profilima, šesto mjesto zauzeo je nogometaš Cristiano Ronaldo, sedmo mjesto zauzela je pjevačica Taylor Swift, a osmo mjesto zauzima indijski premijer Narendra Modi. Deveto i deseto mjesto zauzeli su bivši američki predsjednik Donald Trump te pjevačica Ariana Grande.

Podsjećamo, Rihanna je nedavno održala nastup za pamćenje na Super Bowlu gdje je otkrila da je ponovo trudna. Upravo zbog toga u toj noći desio se privremeni pad Twittera, jer su svi pisali o njenom nastupu i trudnoći.


Statistika najpraćenijih profila na Twitteru (Screenshot/Social Blade)