PREMA TRAVELAWAISTU

Web stranica za putovanja TravelAwaist objavila je listu najboljih evropskih zemalja za ljude s manjim budžetom, a na listi su se našle i dvije države iz regiona.

Oni su naveli kako ove zemlje savršene za putnike koji traže kulturu, historiju i prirodne ljepote, a ne žele potrošiti mnogo novaca na putovanja.

Tako se na prvom mjestu našla Mađarska sa svojim glavnim gradom Budimpeštom. Iako se Mađarska smatra jednom od najskupljih zemalja za posjetiti u istočnoj Evropi, ona je i dalje jedna od najjeftinijh lokacija u Evropi, koje pruža bogatu kulturu i odličnu gastronomsku ponudu.

Zemlje iz regiona koje su se našle na ovoj listi su Slovenija (na trećem mjestu) i Crna Gora (na petom mjestu). Glavni grad Slovenije Ljubljana opisali su kao jedan od najpodcijenjenijih evropskih gradova, čije su cijene muzeja i značajnih mjesta izuzetno niske zbog nedostatka turista.

Ipak za Crnu Goru tvrde da je moguće potrošiti nešto više, jer pruža luksuzne smještaje. Budva, Kotor i Herceg Novi su mjesta koja bi trebalo posjetiti, a navode da se ne bi trebao propustiti i Tivat, jer se tu nalazi, kako kažu, najbolji burek i pite.

Na listi su se pronašle još i Slovačka koju smatraju domom brojnih mjesta svjetske baštine UNESCO-a te Portugal, gdje su naveli da ova država nudi dosta besplatnih atrakcija kao što su tvrđave i muzeji.