SLAVNI REDITELJ

Američki reditelj Quentin Tarantino, osim po specifičnim i originalnim filmovima, poznat je i po tome što u gotovo svako od svojih kinematografskih djela ubaci i pokoji kadar sa ženskim stopalima.

Tarantino je s godinama došao na glas kao zaljubljenik u ženska stopala, odnosno, mnogi su detektirali da reditelj možda ima fetiš te da zbog toga insistira na snimanju scena u kojima su stopala u prvom planu.

Najpoznatije scene ženskih stopala snimio je u "Pulp Fictionu" i u svom filmu "Once Upon A Time In Hollywood", ali je vrlo rijetko govorio o tome zašto ih voli snimati. Jednom je prilikom, 2021. godine za G2, Tarantino ukratko objasnio zašto snima takozvane "foot fetiš" scene, a razlog je u najmanju ruku zanimljiv.

Tarantino forsira ženska stopala u filmovima jer je to, kako kaže, "odlika dobrih redatelja".

- Stopala se pojavljuju u filmovima mnogih dobrih reditelja. To je znak da je reditelj dobar. Prije mene govorili su za reditelja Luisa Bunuela da ima fetiš na stopala. Rekli su to i za Alfreda Hitchcocka, a optužili su i Sofiju Coppolu - komentirao je Tarantino.

Inače, Tarantino je navodno već započeo s pripremom svog novog i vjerojatno posljednjeg filma. Navodno će se zvati "The Movie Critic", kako tvrdi "The Hollywood Reporter", a javljaju i da će s režiranjem krenuti negdje na jesen.Izvor: Faktor/Index.hr