HEROJSKI TRENUTAK

Na Twitteru se nedavno pojavio snimak herojskog trenutka u kojem njemački ovčar štiti dječaka od napada komšijskog psa koji je nasrnuo na njega dok se dječak igrao na travnjaku ispred kuće.

Zastrašujući incident dogodio se u trenutku kada se dječak sa svojim psom Tankom igrao u dvorištu u Južnoj Floridi. Pas iz komšiluka u jednom je trenutku odlučio pobjeći iz kuće i napasti dječaka.

Tankov čuvarski instinkt se pojačao dok je dječaka gurao izvan opasnosti, a zatim stajao iznad dječaka kako bi ga zaštitio prije nego što se suoči s drugim psom.

U šokantnoj snimci može se vidjeti kako uplakani dječačić trči prema majci dok je susjed uletio na scenu kako bi prekinuo tučnjavu pasa. Nakon što su oba psa zalajala, režala i nasrnula jedan na drugog, komšijin pas je konačno otrčao kući.

Dječakov otac objavio je sinimak na društvenim mrežama kako bi pokazao kakav je njihov pas Tank "dobar dečko". Također je rekao da je njihov drugi pas potrčao iz njihove garaže kako bi branio dječaka, ali njemački ovčar je držao sve pod kontrolom.

Dječak je ostao bez ogrebotine, a kako prenose strani mediji, roditelji su rekli da je dječak mogao puno gore proći. Zanimljiva činjenica o njihovom psu jeste da se radi o jednogodišnjem ovčaru, koji čak nije ni dresiran.