Nije imao vozačku

Skoro tri godine od saobraćajne nesreće u kojoj su nedaleko od Bilefelda stradali muzičari Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede, počelo je suđenje Leventu A. kojeg optužnica tereti za dvostruko ubistvo iz nehata.

Porodica Šaulić prisustvuje suđenju, kao i veliki broj medija.

- Vjerujemo u sud u Njemačkoj i nadamo se maksimalnoj kazni, ali koliko god da bude osuđen, ništa ne može vratiti našeg supruga, oca i dedu Šabana niti umanjiti tugu i bol koje osjećamo. Dvije porodice su zavijene u crno i ostaju da žive sa tim dovijeka - rekla je Šabanova udovica Gordana ranije.

Za dvostruko ubistvo iz nehata, nanošenje tjelesne povrede iz nehata, kao i opasne radnje u saobraćaju, te vožnju bez vozačke dozvole, optužen je Nijemac, turskih korijena, rođen u Giterslou. Prema navodima Okružnog suda, on je priznao krivicu. Zbog toga bi suđenje, kako javlja reporter Deutsche Wellea, moglo biti okončano već danas.

Podsjetimo, Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić poginuli su 17. februara 2019. godine u Njemačkoj. Spasilačke ekipe o nesreći su obaviještene u 6:50 sati. Do 9:30 sati put je bio neprohodan, pošto su vatrogasci dva sata četvero povrijeđenih ljudi izvlačili iz smrskanih kola.

Kako je kasnije ustanovljeno, Alsin Levent je na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, a bio je i pijan kada je u automobilu "mazda" izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloua. Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h, na mjestu gdje je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h.


Deutsche Welle