!

Na prostoru Evije (Grčka) je već danima vanredna situacija zbog požara koji su izbili, a grčka novinarka Evlampia Revi totalno se slomila u programu uživo izvještavajući sa područja pogođenim požarom.

Novinarka je u jednom trenutku razgovora sa starijim mještaninom malog mjesta Galatoson na grčkom ostrvu Evija doživjela emotivni slom. On joj je uz napor objasnio da danima ne spava, jer pokušava da zaštiti od požara svoju kuću.

Evlampia ga je tada zamolila da ide, jer ne može da diše od dima, te je u jednom trenutku insistirala na tome da mu se kaže da napusti kuću iz bezbjednosnih razloga i ode na sigurno. Čak je i predložila da ga prevezu, ako nema mogućnosti da sam ode.

Mještanin je odgovorio da nema gdje i da se on ne plaši požara, da ga je jedino strah da ostane bez kuće i da želi da ostane da je brani ako požar stigne.

Novinarka je u jednom trenutku skinula ruksak i pokušala da potraži masku, ali je nije imala. Tad je starac krenuo da plače, a zajedno sa njim i ona i to uživo u programu.

Ovaj trenutak odgledao je veliki broj građana Grčke poslije čega je uslijedila lavina komentara podrške mladoj novinarki.

Evalimpia je jutros u novom uključenju saznala da je gračka policija starijeg muškarca ipak evakuisala i on je siguran i zbrinut.

"Što se mene tiče ja sam samo radila svoj posao, kao i mnoge druge kolege. Samo se ponekad i mi slomimo, jer su i novinari ljudi. Hvala vam", napisla je Revi na Facebook profilu.