IRONIJA ILI NE?

Njemački Der Spiegel bavio se intervjuom Vladimira Putina ruskim medijima te su se posebno osvrnuli na dijelove u kojima Putin govori o predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu.

Naime, na iznenađenje mnogih, Putin je pohvalno govorio o Bidenu te je rekao kako je on znatno više predvidljiv u odnosu na Trumpa. Također, govoreći o zdravstvenom stanju američkog lidera, ruski predsjednik je bio suzdržan.

"Ja nisam doktor. Ne smatram da imam pravo da dajem bilo kakve komentare o ovim stvarima. Kada sam se sastao s Bidenom u Švicarskoj prije tri godine, tada su već pričali o tome da nije kompetentan. Ja ne mislim da je tako", zaključio je Putin.

Ove riječi prvog čovjeka Rusije analizirao je njemački magazin te su poručili kako je Putin "majstor trolovanja".

"Čim je Kremlj pustio snimak intervjua, postavilo se pitanje da li j Putin ozbiljan i da li zaista želi drugi mandat za Bidena ili je samo trolovao aktuelnog američkog predsjednika. Ograbrenje od diktatora može biti veoma neugodno za jednog demokratskog političara", piše Spiegel.

Također, naglašeno je kako je Trump odmah iskoristio riječi ruskog lidera.

"On se uhvatio Putinovih riječi kako bi se predstavio kao snažan lider od kojeg strahuju u Kremlju. Ruski predsjednik mu je tako uputio veliki kompliment", naglašava se.