Nakon što su se Olena Zelenska i Volodimir Zelenski pojavili u novom izdanju magazina Vogue brzo su postali meta kritika javnosti.

Supruga ukrajinskog predsjednika našla se na naslovnoj stranici posljednjeg izdanja Voguea, a ona i njen suprug Volodimir Zelenskij pozirali su za nekoliko fotografija u časopisu.

U svom velikom intervjuu za Vogue par je govorio o sebi, svom braku, ali i ratu u Ukrajini.Intervju i fotografije para Zelenskij iz Voguea izazvali su brojne negativne komentare na društvenim mrežama.

"Sad je i maneken?", "Zar vi ne biste trebali pomagati svojoj zemlji, umjesto da se fotografirate za Vogue?", "Njihov narod umire, a oni se fotografiraju", pisali su korisnici nezadovoljni ovakvim medijskim eksponiranjem ukrajinskog predsjednika i prve dame.

Par se upoznao u srednjoj školi. Počeli su se zabavljati dok su studirali, a 2003. godine su osnovali produkcijsku kompaniju Kvartal 95. Snimali su satirični program "Večernji Kvartal" u kojem je on bio glavna zvijezda, a ona pisala scenarij.

Olena i Volodimir roditelji su dvoje djece Aleksandre i Kirila, a nakon što je počeo rat Volodimir se iz sigurnosnih razloga odvojio od svoje porodice.