Živjeli na trećem spratu

Jedna porodica sa Floride primila je 16 poziva sa fiksnog telefona koji pripada njihovoj baki i djedu, koji se vode među 156 nestalih u rušenju spratne zgrade u Majamiju.

Miriam i Arnie Notkin živjeli su na trećem spratu južnog krila 12-spratne zgrade koja se srušila rano u četvrtak ujutro. U danima nakon toga, njihov unuk Jake Samuelson kaže da je njegova majka primala pozive s fiksnog telefona Notkinsovih koji su držali pored svog kreveta, prenosi Fox news.

„Pokušavamo da shvatimo šta se ovdje dogodilo. Pokušavamo da dobijemo odgovore“, rekao je Samuelson.

On je naveo da se broj telefona njegove bake i djeda identifikovao na majčinom telefonu 16 puta od četvrtka. Prvi poziv je bio u 9.50 sati u četvrtak, skoro 20 sati nakon rušenja zgrade.
  Samuelsonova porodica je u petak ujutro otkrila još 15 poziva od Notkinsovih u identifikaciji poziva. Ali niko nije odgovarao na drugom kraju, čulo se samo pucketanje statike, rekao je Samuelson.

„Sjedili smo svi u dnevnoj sobi, cijela porodica, Daen, moja majka. Bili smo u šoku i nismo mislili ni o čemu jer smo se javili na telefon“, naveo je.

Arnie Notkin je lokalni učitelj i trener u nekoliko škola u Majamiju, a njegova žena Miriam je bankar i agent nekretninama. Od petka navečer nije bilo više poziva s njihovog telefona.

Do subote ujutro broj mrtvih u rušenju zgrade porastao je na devet ljudi, od kojih je četvero identifikovano.