Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović čestitao je rođendan listu Danas, čije čitaoce kako je istakao ceni i tim povodom pobrojao poslove koje treba uraditi u državi, a na prva mesta je uvrstio da treba priznati Kosovo, ući u Nato i u Evropsku uniju.

Uvažavajući njihovo interesovanje svih ovih godina za rad Liberalno-demokratske partije, iskoristiću ovaj prostor da po ko zna koji put ponovim šta je ovoj zemlji potrebno da bi bila normalna.
"Priznati Kosovo i priznati sebi da baš boli zato što smo baš mnogo pogrešili, toliko mnogo da danas treba da se pogledamo u oči i priznamo ne samo Kosovo nego mnogo više od njegove nezavisnosti. Posle svih poraza ne smemo izgubiti u poslednjoj borbi, moramo pobediti za mir koji nikad nismo imali, zbog čega je svaki srpski dan bio bitka za Carstvo nebesko", istakao je Jovanović.
"Treba ući u NATO, ući u Evropsku uniju, povećati državne investicije u domaću infrastrukturu i privredu, subvencionisati poljoprivredu, reformisati obrazovanje i nauku shodno veku u kome se nalazimo i privrednim potrebama", smatra Jovanović.
Jovanović ocenjuje da treba drastično povećati ulaganja u kulturu, uvesti porez na tabloide i rijaliti, reformisati izborno zakonodavstvo, depolitizovati sudstvo, policiju i vojsku, dekriminalizovati bezbednosne službe, uvesti strože kažnjavanje za nasilje, posebno ono u porodici i oštrije sankcionisati šovinizam, rasizam i svaki oblik diskriminacije po rasnoj, verskoj i seksualnoj osnovi.
"Neki čitaoci Danasa treba da razumeju da sam ja i dalje na istoj strani kao oni. Ali da se verovatno razlikujemo samo po tome što ja svoja uverenja ne stavljam po svaku cenu iza svog mišljenja o Vučiću. Ni danas, u listu Danas", istakao je Jovanović.