Produžen ugovor sa Opštinom i Drini Company

Opština Prizren i Drini Company potpisali su danas ugovor o sponzorstvu fudbalskog kluba "Liria" iz Prizrena.

Nakon isteka petogodišnjeg ugovora Opštine Prizren i građevinske firme Drini Company o sponzorstvu fudbalskog kluba "Liria" iz Prizrena, danas je u maratonskoj sjednici iza zatvorenih vrata u Bijeloj kući razgovarano o nastavku ili prekidu saradnje. Nakon sastanka predstavnika Opštine i predstavnika Drini Company, u holu Bijele kuće održana je press konferencija na kojoj su, osim novinara, prisustvovali i članovi rukovodstva kao i većina fudbalera koji će za FK “Liria“ nastupiti u narednoj sezoni. Po riječima zvaničnika Opštine i predstavnika pomenute kompanije, došlo se do zaključka da je u zajedničkom interesu da se nastavi sa saradnjom i u narednom petogodišnjem periodu. Dogovoreno je da će Opština u nastavku saradnje učestvovati sa 51 posto investicija, a Drini Company sa 49 posto. 
Svoje zadovoljstvo postignutim dogovorom iskazao je nekadašnji dugogodišnji fudbaler, a sada trener FK "Liria" Skender Kapra, koji je za naš portal rekao da mu je drago da je konačno postignut dogovor, jer ovaj klub ima dugu tradiciju i vrijeme je da ponovo stane na svoje noge. 
"Uskoro će se izgraditi i moderan stadion i to na istom mjestu gdje je bio stari, gradiće se moderna infrastruktura, svlačionice i još mnogo toga, a sve zahvaljujući i opštinskim strukturama vlasti, ali i vlasnicima građevinske firme Drini Company sa kojima smo izuzetno zadovoljni. Najvažnije je da će i naši fudbaleri imati redovnu platu i  premije iako ćemo ove sezone igrati u Drugoj ligi, no vjerujem da ćemo se sa ovim fudbalskim kadrom kojim raspolažemo te sa još par pojačanja već naredne godine vratiti u Super-ligu", istakao je Kapra.
Inače, FK "Liria" je jedan od zaštitnih znakova starog grada Prizrena, jer je osnovana  daleke 1930. godine, a od naredne fudbalske sezone 2013/14. igraće u Drugoj fudbalskoj ligi Kosova, nakon što je u prethodnoj sezoni ispala iz Super-lige Kosova. Vjerujemo da će ugovor o narednoj petogodišnjoj saradnji Opštine Prizren i Drini Company omogućiti klubu sa dugogodišnjom tradicijom pristojne uslove neophodne za dobre rezultate i povratak u Prvu kosovsku ligu.
Vinetu Ganić