Ponovo se čeka i do četiri sata

Na graničnim prijelazima Merdare, Bijela zemlja i Mučibaba, koji povezuju Republiku Kosovo sa Srbijom ponovo su stvorene kolone na kojima se dugo čeka.

Departament granične policije putem saopštenja za medije obavještava da i uprkos povećanju policijskih službenika i primjenom hitne granične kontrole, danas, tokom vikenda na graničnim prijelazima Merdare, Bijela zemlja i Mučibaba su stvorene kolone vozila uglavnom na izlazu iz Republike Kosova prema Srbiji.

Informacije koje su stigle oko 12:30 časova pokazuju da na Merdaru nema kolona na ulazu, dok je na izlazu sa Kosova stvorena kolona od oko dva (2) kilometra, a čeka se 3-4 sata.

Na graničnom prijelazu Bijela zemlja kolona na ulazu dugačka je oko kilometar sa čekanjem od 40 minuta do sat vremena, dok je na izlazu kolona također duga oko 2 kilometra sa čekanjem od oko 2-3 sata.

Na graničnom prijelazu Mutivoda kolone na ulazu nema, dok je kolona prilikom izlaza negdje oko kilometar dugačka i čeka se od sat do sat i pol.

Policijski službenici kažu da se njihov rad odvija normalno sa dodatkom kapaciteta i intenziteta, ali kolone - čekanja - su uzrok priliva velikog broja vozila, procedura koje se primjenjuju u popunjavanju dokumenata-obrazaca od strane srpskih vlasti.