Pokazuje znakove seksualne vulgarnosti

Sastav koji se u posljednje vrijeme dodaje u vodi, je droga pod imenom gama hydroxy-butyric acid ili skraćeno GHB. Ona utiče kao afrodizijak na ljudski mozak, što čini njene korisnike da pokazuju znakove seksualne vulgarnosti.

Već tri godine ovu vrstu narkotika je počelo da koristi veliki broj ljudi na Kosovu, a posebno u Prištini, a čelnik rehabilitacionog centra za odvikavanje od droge "Labirinth" kaže da je ova supstanca opasna.

U svo ovo vrijeme korišćenja, policija saopštava da je u prvih šest mjeseci najviše zaplijenila marihuanu.

GHB je još opasnija, jer donosi i smrtni ishod ukoliko se koristi u kombinaciji s alkoholom.

Delujući na ovaj način, prije nekoliko dana jedan mladić iz Prištine koji se bavio muzikom, je preminuo u četvrtak uveče.

Pouzdani izvori Klan Kosova su rekli da je on preminuo pošto je koristio kombinaciju GHB-kokain-alkohol u jednom lokalu u predgrađu glavnog grada.

Vlasnik poslovnog prostora u kojem se to dogodilo, priznao je da je kobne večeri služio klijenta za koga je rekao da nije baš bio redovan mušterija. Donio mu je samo jednu flašu vode.

Pokojnik je boravio u lokalu do 3 ujutru, a u šest je odveden kod ljekara, pošto ga je prijatelj primijetio kako povraća na ulici.

Rodbina pokojnog je odbila da razgovara o slučaju, a policija istražuje ovaj slučaj kao sumnjivu smrt.

Safet Bakaj iz "Labirintha" rekao je da je u Prištini registrovano hiljadu i 200 osoba kao korisnici opasnih droga.