Posljednja sjednica u srijedu

Kosovska skupština trebalo bi u srijedu, 23. aprila da donese odluke o formiranju specijalnog suda i mandatu Eulexa, a narednog dana očekuje se sastanak političkih lidera povodom raspuštanja parlamenta, piše dnevnik "Tribuna".

Kako ovaj list navodi, poslanici kosovske skupštine vjerovatno će se u ovom sazivu posljednji put sastati u srijedu, 23. aprila, kada treba da izglasaju produženje mandata Eulexa i donesu odluku o formiranju specijalnog suda. Za naredni dan, 24. april, planira se sastanak lidera političkih stranaka koji treba da se dogovore o danu raspuštanja Skupštine i raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.
Ukoliko bi se Skupština raspustila u petak, 25. aprila, vanredni izbori po zakonu bi mogli da se održe 25. maja, 1. ili 8. juna, navodi "Tribuna". Ovaj izborni proces definitivno će se održati po starom izbornom zakonu. O opciji raspuštanja Skupštine složile su se sve političke partije sem "Samoopredjeljenja" koje se protivi takvom scenariju i traži opoziv Vlade, a ne raspuštanje Skupštine, navodi "Tribuna".