Nakon odlaska četiri poslanika

Visoki zvaničnici Srpske liberalne stranke, partije zamjenika Slobodana Petrovića su u ponedjeljak upozorili bivše saradnike koji su formirali novu parlamentarnu grupu da neće moći predstavljati u Vladi interese SLS-a jer nisu više u stranci.

Petar Miletić, potpredsjednik Skupštine i SLS-a, nije želio govoriti za odlasku četiri poslanika iz njihopve Parlamentarne grupe negirajući da je upoznat zašto su oni ovako postupili.

"Ja još uvijek nisam dobio nikakve konkretne argumente zašto su napustili SLS. Očekujem da će doći do konkretnih akcija, kada se ova grupa ozvaniči i ovo se očekuje na narednoj sjednici, pošto neki od poslanika još uvije razmišljaju šta da rede po ovom pitanju", rekao je Miletić za "Tribunu".

On nije isključio mogućnost da novo krilo srpskih poslanika koji su pobjegli iz SLS-a može imati neuspjeha prilikom formiranja nove Parlamentarne grupe. Međutim, i ukoliko se stvori nova Parlamentarna grupa, Milietić smatra da oni neće biti u mogućnosti da uzmu udio koji pripada SLS-u Vladi Kosova.