Sem udobnosti gledaju i čistoću

Ministri u Vladi Kosova su veoma oprezni kada pođu na put službenim automobilima. Osim što vode računa da im vozila budu udobna, oni ih drže i čistim. Za ovaj posao se svake godine troše na hiljade eura. Ove godine tender za "pranje automobila" do sada je objavilo nekoliko ministarstava i iznosi se kreću od 200 do 6000 eura.

Prema izvještaju Regulatorne komisije za nabavku od početka ove godine do sada tendere za pranje automobila su raspisali Ministarstvo lokalne samouprave, Ministarstvo za dijasporu, Ministarstvo infrastrukture i Ministarstvo poljoprivrede. Ministarstvo lokalne samouprave, na čijem je čelu Slobodan Petrović, za ovu godinu je odlučila da za pranje automobila potroši 3000 eura, piše list "Tribuna".

U saopštenju Regulatorne komisije za nabavku stoji da će cijena po jedinici biti 203 eura. Dok je tender za ovaj posao dobila kompanija Autolarje "Liria". Ista komapnija će čistiti i vozila Ministarstva dijaspore na čijem je čelu Ibrahim Makoli. Kako stoji u saopštenju o dodjeli tendera, ovo ministarstvo će za ovu godinu potrošiti 1.500 eura, a cijena po jedinici će biti 9 eura.