Druga PDK

Prema anketi koju je sproveo Kosova press u sljedeću Vladu Kosova ne bi trebalo da uđu zajedno Samoopredjeljenje i Demokratski savez Kosova. Građani su se izjašnjavali i o tome ko će pobjediti na narednim izborima, a prema toj anketi najviše glasova će osvojiti Samoopredjeljenje, a za tim pokretom Demokratska partija Kosova.

Kosova press je, nakon što je počelo da se priča o vanrednim parlamentarnim izborima, postavila pitanje građanima da li će sljedeću vladu činiti Samoopredjeljenje i Demokratski savez Kosova.

U anketi je učestvovalo 938, od kojih je 706 ili 75,27 odsto glasalo protiv, 166 ili 17,7 odsto za, dok je 66 ili 7,4 odsto glasalo za opciju "ne znam".

Inače, Demokratski savez Kosova nije prihvatio poziv premijera Albina Kurtija za sastanak, dok je Demokratska partija Kosova jedina opoziciona stranka koja je pozitivno odgovorila na taj poziv.

Kosova press je takođe sproveo anketu i sa pitanjem ko će pobjediti na izborima na Kosovu.

U toj anketi za nedjelju dana glasalo je 2.118 birača, a najviše glasova dobilo je Samoopredjeljenje - 888 glasova ili 41,93 odsto, zatim Demokratska partija Kosova 768 ili 36,26 odsto, Demokratski savez Kosova 325 glasova ili 15,34 odsto, Alijansa za budućnost Kosova-Nisma 47 ili 2,22 odsto.

Izvor: Kosovo Online/Kosova press