Komentari pljušte

Nedavno je jedan snimak velike mature iz gradića Štimlje postao ekstremno popularan na Facebooku - pregledan je preko 2, 5 miliona puta, a preko 2.000 ljudi uključilo se u diskusiju o tome da li su modna izdanja maturantkinja primjerena ili nisu.

Maturantkinje su uglavnom birale dugačke, izrazito glamurozne toalete sa šljokicama, ščicevima, dodatkom perja i perlica, od satena ili tila, a mnoge su ijrešile da pokažu i dekolte.

Jedna 18-godišnjakinja se posebno istakla zbog nevjerovatnog detalja koji je definitivno ukrao šou na ovoj maturi u Štimlju. Naime, crnokosa, kovrdžava djevojka na početku snimka predvodi defile maturanata u pripijenoj crvenoj haljini sa povećim dekolteom, dok joj se oko vrata preko grudi pa do struka proteže zmija!

Riječ je o, srećom, vještačkoj zmiji napravljenoj od zlatnih cirkona, a dodate su joj i oči od samragdnih kristala, pa čak i jezik koji palaca! Djevojka je izdanje upotpunila crvenom pismo tašnicom i sandalama u boji kože sa ogromnim potpeticama. Smeo i neočekivan potez, nema šta!

"Postali smo glupi i nepismeni", "Ovako se samo u noćnu klub ide", "Dobri i obrazovani đaci se ovako ne bi oblačili, zato sam ubeđen da ove djevojke ne znaju ni da čitaju ni da pišu", "Kakva je ovo izopačena odjeća", "Totalna propast", "Ovo je za plakanje naglas, današnje generacije su siromašne - ne pridaju značaj učenju i znanju, ali pridaju izgledu", " U dubokom dekolteu sakrila debelu anakondu" "Moda je postala odvratna pojava i pretvara se u ludilo", samo su neki u moru komentara ispod gorepomenutog snimka sa mature u Štimlju.