Ćutke ga je podržavala

Član Predsjedništva Alijanse za novo Kosovo Vesel Makolli izjavio je da predsjednica Kosova Vjosa Osmani i Lista Guxo nisu reagovali na nepromišljene i nekoordinisane postupke premijera i da je trebalo da to učine mnogo ranije, prenosi Gazeta Blic.

Predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca ocjenio je kao nenameran nedostatak koordinacije između Vlade i predsjednice Vjose Osmani u vezi sa pismom koje je ministarka spoljnih poslova Donike Gërvalle-Schwarz uputila Savjetu Evrope, pojašnjavajući da je razlog nekoordinacije boravaka Osmani u inostranstvu.

Povodom izjave Konjufce, brzo je reagovala predsjednica Vjosa Osmani nazivajući tu izjavu smiješnom i navodeći da u modernim vremenima postoji mnogo mogućnosti komunikacije poput telefona.

Član Predsedništva Alijanse za novo Kosovo Vesel Makolli izjavio je da predsjednica Vjosa Osmani i Lista Guxo nisu reagovali na nepromišljene i nekoordinisane postupke premijera i da je trebalo da to učine mnogo ranije. On je rekao da je pismo Donike Gërvalle-Schwarz EK bila 'amaterska glupost'.

„Predsjednica Kosova i njena lista `Guxo`, za bilo kakve nepromišljene i nekoordinisane postupke premijera, nisu reagovale, naprotiv, zvanično ili prećutno su podržale sve postupke premijera. Pismo ministarke spoljnih poslova, bila je amaterska glupost, koja je obezvredila obaveze trojice institucionalnih lidera Kosova, stvarajući totalno nepoverenje u međunarodni faktor, nepovjerenje koje je uslovilo prijem u Savjet Evrope sa Asocijacijom. U kontekstu svega ovoga je i reakcija predsjednice na izjavu Glauka Konjufce, koja zaslužuje epitet „smiješna“ na poteze Vlade da održi rejting zemlje na nivou, a posebno da održi prijateljstvo i povjerenje u odnosima sa SAD i saveznicima“, izjavio je Makolli.

On je istakao da Vlada „Kurti dva“ za tri godine vlasti nije ispunila nijedno obećanje.

„Ova vlada ima najslabije rezultate od svih vlada do sada, što se tiče sfere ekonomskog razvoja i kvaliteta kapitalnih investicija. Što se tiče međunarodnog nivoa, ova vlada je doživela fijasko. Bilo je nezamislivo da će Kosovo doći u situaciju da bude sankcionisano od strane svojih međunarodnih prijatelja, kao rezultat 'kapitalističkih' akcija našeg premijera bez koordinacije sa onima koji imaju najveće zasluge za kosovsko državljanstvo", izjavio je Makolli.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic