Poslanik VV-a

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Armen Muja je izjavio da nema nikakve koalicije sa Demokratskog partijom Kosova, o kojoj se spekuliše u javnosti, izrazivši očekivanje da će Samoopredjeljnje pobjedu na izborima odneti samostalno, prenosi Gazeta express.

"Ne vidim nikakvo konceptualno usklađivanje sa PDK, ali vidim prirodno demokratsko usklađivanje tamo gdje je to potreba, u parlamentu", reko je Muja za T7.

Kaže da je za Samoopredjeljenje prednost da samostalno izađe na izbore.

"Nisam čuo ni od koga da pravimo koaliciju sa bilo kojom strankom u ovom trenutku. Sve dok postoji uvjerenje da možemo sami da vladamo, kao i do sada", rekao je Muja.

Na izjavu lidera Alijanske za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja da je "Kurti regrutovan u zatvoru iz Srbije", odgovorio je ocjenom da su takve riječi daleo od realnosti.

On je rekao da je upravo Haradinaj, kada je bio premijer, bio veoma blizak saradnji sa snagama koje su direktno predstavljale predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Slične izjave dao je, ne samo Haradinaj, već i LDK, sa takvim drskim aluzijama. Takve izjave je davao bivši premijer, s obzirom da je to tako daleko od realnosti", rekao je Muja.

Izvor: Kosovo online/Gazeta express