Ubrzao svoje korake

Premijer Albin Kurti nije hteo da stane i odgovori na pitanja novinara u vezi današnjih izjava predsjednice Kosova Vjose Osmani i predsjednika parlamenta Glauka Konjufce a na temu neobavještenosti Osmanijeve o pismu koje je ministarka spoljnih poslova Donika Gërvalla-Schwarz poslala predsjedavajućem Parlamentarnom skupštinom Savjeta Evrope, prenosi Reporteri.

Kako piše Reporteri, Kurti je, nakon obraćanja na predizbornom skupu kandidata za gradonačelnike Preševa i Bujanovca u Prištini, ubrzao svoje korake kada su se pojavili novinari koji su ga zamolili da prokomentariše kritike predsjednice Vjose Osmani.

Predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca kazao je da je nedostatak koordinacije između Vlade i predsjednice Vjose Osmani nesporazum te da je do sukoba došlo jer je Osmani bila u inostranstvu, a vlada, odnosno Ministarstvo, nije je na vrijeme obavjestilo.

Osmani je, reagujući na tu izjavu, kazala da je smješna izjava navodeći da u modernim vremenima postoje mnoge mogućnosti komunikacije poput telefona te da je iznenađena Konjufcinom izjavom.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri