Blokiran prostor za diskusiju

Politički analitičar i novinar Lirim Mehmetaj kritikujući Demokratsku partiju Kosova zbog usklađivanja sa Vladom kaže da u sadašnjoj situaciji na Kosovu vanredni izbori koriste samo partiji na vlasti, odnosno Pokretu Samoopredjeljenje.

Mehmetaj kaže da izlazak na vanredne izbore znači manje vremena za razgovor o neuspjesima četvorogodišnje vladavine Kurtijeve vlade.

"Trenutno izbori u ovakvoj situaciji sa ovakvom temom i sa ovakvom formom odgovaraju samo Vladi, iz razloga što je blokiran prostor za diskusiju o suštinskim pitanjima o četvorogodišnjoj vladi, a kampanja sužena na 10. dana i uglavnom se razgovara o formi izbora", rekao je Mehmetaj.

Kritikujući PDK jer se, kako kaže, pridružio Vladi, Mehmetaj navodi da je u momentima kada je pomislio da je najveća opoziciona stranka mnogo loša da ne može biti gora, ona napravoila korak kojim je i to prevazišla i postala još gora.

"Iako je postojala pasivna opozicija, ona preduzima krajnje štetan korak gde se svrstava uz cijelu Vladu i spriječava sebe da razvije kritiku. Čak i na tom minimalnom nivou koji je postojao", dodao je Mehmetaj.