Veliki gubitak

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Lufti Haziri poručio je da je Vlada Albina Kurtija blokirala sredstva u vrijednosti od milijardu i 200 miliona eura za infrastrukturu.

Haziri tvrdi da su autoputevi i razni projekti postali dio sistemske korupcije ove vlade.

"Što se tiče investicija u infrastrukturu, danas je blokirano više od milijardu i 200 miliona eura. To je veliki gubitak koji pokazuje nemogućnost upravljanja razvojnim projektima u ovoj zemlji, javnim investicijama koje Kosovu daju regionalnu infrastrukturu, kako unutrašnje veze, tako i međunarodne veze. Ostali su na tački nula gde su ostavljeni prije tri godine“, rekao je Haziri za Gazetu blic.

Ističe da se od prvih mjeseci ove Vlade na vlasti vidi njihova nesposobnost u upravljanju.

"Autoput ili regionalne putne veze postale su dio sistemske korupcije, u prvim mjesecima videli smo nekompetentnost u vođenju ovakvih projekata, ali sada kada nema napretka i oni su predmet istraga, to jasno pokazuje da unutra postoje sistemski problemi", dodaje Haziri.

Kako kaže, građani će se već uvjeriti da ova Vlada nije odgovorna za bavljenje velikim projektima.

"Sada se u posljednjem trenutku sete da treba da ubrzaju dinamiku zbog izbora, ali vrijeme im ne dozvoljava da ih završe jer su problemi koji se javljaju u realizaciji prirode posla. Čvrsto vjerujem da su se građani Kosova, ma gdje živjeli, uvjerili da ova vlast nije kompetentna i mobilisana, niti je odgovorna niti ima kapacitet da zatvori velike projekte o kojima govorimo", rekao je Haziri.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic