Bivši potpredsjednik VV

Nekadašnji gradonačelnik Prištine i bivši potpredsjednik Pokreta Samoopredjeljenje Shpend Ahmeti ne očekuje da će premijer Albin Kurti poslati nacrt statuta Zajednice srpskih opština Ustavnom sudu prije izbora, ali i da to neće proizvesti nove pritiske međunarodne zajednice, prenosi Gazeta Blic.

"Ne očekujem da Kurti pošalje nacrt statuta ZSO Ustavnom sudu prije izbora. Poslije izbora, mislim da hoće. Ne očekujem da će se išta desiti u smislu međunarodnog pritiska”, rekao je Ahmeti.

Smatra da će čim nacrt bude poslat Ustavnom sudu i Komitet ministara Savjeta Evrope sazvati sjednicu poslije koje će Kosovo pristupiti ovoj organizaciji.

On je dodao da vlada Albina Kurtija posljednje tri godine postala najveći problem za predstavnike međunarodne zajednice i da saveznici Kosova ne razumeju takvo ponašanje koje, kako kaže, nema razcionalno objašnjenje.

"Znam da nam je svaki put kada smo ih slušali i racionalno razgovarali sa njima, to pošlo za rukom, a i ovoga puta bi nam bilo bolje", zaključio je Ahmeti.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta blic