Napeta situacija!

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore Kosova i Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovali su da građani koji putuju ne prolaze teritorijom Srbije, pošto su od noćas na granici Srbije i Hrvatske zaustavljeni autobusi kosovskih registarskih oznaka sa skoro 300 građana, prenosi RTK.

"Ministarstva preduzimaju neophodne radnje i obavještavaće javnost o novim detaljima. Mole se svi putnici da pomno prate napetu bezbjednosnu situaciju i ne putuju kroz Srbiju", navodi se u saopštenju.

"S obzirom na to da u Srbiji kruži mnogo lažnih vijesti, koji imaju za cilj širenje straha i haosa, molimo vas da pratite zvaničnu veb stranicu Policije Kosova za najnovija zvanična obavještenja", ističe se u saopštenju ministarstva unutrašnjih poslova.

Oko 300 putnika sa Kosova od ponoći je na hrvatsko-srpskoj granici, jer autobusima sa kosovskim registarskim oznakama nije dozvoljen ulazak u Srbiju.

U međuvremenu, prvi sekretar Kancelarije za vezu Kosova u Srbiji Fatmir Haxholli potvrdio je da je na prelazu Batrovci od ponoći u blokadi više autobusa registarskih oznaka i putnika sa Kosova.

Prema njegovoj ocjeni, radi se "o osveti i apsurdnoj nervozi prema glasanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope za članstvo Kosovo u toj organizaciji".