Destruktivan pristup

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla rekao je da je situacija na sjeveru i dalje krhka, jer Beograd ima izuzetno destruktivan pristup prema Kosovu, prenosi "News 24".

Sveçla je rekao da su "Vučić i njegova vlada iskoristili teritoriju Kosova da izazovu tenzije širom regiona, ali i šire".

„Situacija u četiri opštine na sjeveru Kosova trenutno je mirna, ali krhka. Krhka zbog tenzija s vremena na vrijeme, ali i zbog destruktivnog odnosa Beograda prema Kosovu, prema ovom prostoru, ali i prema našim građanima srpske nacionalnosti. Beograd, konkretno Vučić i njegova vlada, u zavisnosti od svoje unutrašnje politike iskoristili su kosovske Srbe, iskoristili ovu teritoriju da izazovu tenzije ne samo za Republiku Kosovo, već i u regionu i šire, želeći da ucjeni prvo Kosovo, ali i međunarodnu zajednicu”, rekao je Sveçla.

Odluku o ukidanju dinara on je ocjenio kao "normalnu za zemlju koja teži da bude dio Evropske unije".

“Moramo biti normalna, nezavisna i suverena država. Ne težimo ničemu drugom osim da budemo demokratska zemlja, u kojoj vladaju red i zakon. Odluka o dinaru, ili prethodne odluke o tablicama, o struji..., to su više nego normalne odluke zemlje koja pretenduje da bude dio EU i Nato“, kazao je Sveçla za "News 24".

Izvor: Kosovo online/News24