Poslanik PDK

Poslanik PDK Enver Hoxhaj prokomentarisao je poziv premijera Albina Kurtija da će pomoći opoziciji da ga svrgne sa vlasti, ocjenjujući ga kao taktiku manipulacije u pokušaju da zbuni građane o tome šta se dešava 2024. godine, prenosi Reporteri.

"Tumačenje  je jednostavno: Ako premijer Albin Kurti u trećoj godišnjici vlade kaže da možemo da idemo na izbore, to pokazuje da je propao, pokazuje da se predao i pokazuje da je upao u zamku koju je sam pravio tokom tri godine vlasti u odnosu na situaciju na sjeveru zemlje, takođe u odnosu na međunarodne partnere i u potpunom odsustvu bilo kakvih konkretnih rezultata. On se zapravo predao i najbolji način da se riješi situacija je da podnese ostavku“, rekao je poslanik Hoxhaj.

On je dodao da Kurti može da se svrgne uz pomoć predsjednice Kosova Vjose Osmani.

"Tu je predsjednik koji može da raspusti Skupštinu kad god hoće, ima skupštinsku većinu koja može da odlučuje kada hoće da raspusti Skupštinu Kosova. Ja sam u politici 15 godina i oni koji vladaju određuju i vrijeme izbora. Kurtijeva jučerašnja izjava pokazuje da se predao i dezertirao“, rekao je Hoxhaj.

Takođe je upitan o spremnosti PDK da podnese zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Kurtiju.

"Za 10, 11 mjeseci idemo na redovne izbore. Da li idemo pet mjeseci ranije ili kasnije, jedno se zna: izbori bi bili preuranjeni, dali bi pravi rezultat da je Kurti podneo ostavku 2023. godine", rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri