Funkcioner LDK

Funkcioner Demokratskog saveza Kosova Visar Azemi reagovao je, nakon izjave premijera Albina Kurtija koji je rekao da je pokret Samoopredjeljenje spreman za izbore i poručio da pošto opozicija nema snagu u brojkama u parlamentu da "sruši" vladu da Kurti može da pomogne da se na izbore izađe što prije.

Kurti je, navodi Azemi u objavi na Facebooku, ovom izjavom dao signale prije nego što se predao i od opozicije traži da ga pošalje na izbore kako bi pobjegao od odgovornosti.

On je premijera nazvao "kukavicom".

"Premijer Albin Kurti je sa preko 50 odsto glasova, sa više moći u rukama od bilo kog od svojih prethodnika, večeras dao prve signale da se predao. Od opozicije traži da ga pošalje na izbore, kako bi pobegao od odgovornosti, ali da ima u svojim rukama mogućnost viktimizacije, što ume najbolje da uradi kao kukavica kakva jeste", naveo je Azemi.

Rekao je da Kurtijeva vlada nije imala nikakav uspjeh za tri goodine mandata.

"Bez ikakvog uspjeha za tri godine na funkciji, kao prvi premijer koji je uveo sankcije Kosovu, kao lider koji je produbio ekonomsku i socijalnu krizu u zemlji i kao politički lider koji je zaoštrio odnose čak i sa najboljim prijateljima Kosova, nesumnjivo bi trebalo da ode. Neka podnese ostavku za štetu koju je napravio. Neka građani shvate da je nesposoban da vlada. LDK je spreman. Novi put je projekat. Ova zemlja zaslužuje ozbiljnu upravu i sposobne ljude na čelu", istakao je on.

Izvor: Kosovo Online