Šefica poslanika VV-a

Šefica poslaničke grupe Pokreta Samoopredjeljenje Mimoza Kusari-Lila rekla je da se u Briselu razgovara o pitanju transfera posvećenih srpskoj zajednici na Kosovu koji dolaze kao pomoć iz Srbije i da ne očekuje da će se na ovom sastanku razgovarati o drugim pitanjima, prenosi Gazeta blic.

Kusari-Lila je rekla da se u Briselu razgovara o uspostavljanju komunikacije i načinu transfera koji će biti potpuno drugačiji od dosadašnjeg i da osim toga nema o čemu da se razgovara kada je u pitanju uredba CBK-a.

„CBK je nezavisna institucija koju je po zakonima na snazi birala Skupština Republike, podnosi izvještaj Skupštini, pa jedino pitanje o kome se može raspravljati može biti transfer sredstava iz banke koja se u Srbiji zove Narodna banka Centralnoj banci Kosova“, rekla je ona.

Kusari-Lila je, odgovarajući na kritike opozicije da Samoopredjeljenje krši obećanja da se u dijalogu sa Srbijom neće razgovarati o unutrašnjim pitanjima, rekla da institucije vrše svoje dužnosti.

„Ne, u stvari, ne vidim kršenje obećanja, vidim ispunjenje punog mandata i obavljanje dužnosti svake institucije, od nezavisnih institucija poput Centralne banke do Vlade Republike kao izvršne vlasti“, rekla je ona.
 
Izvor: Kosovo Online/Ekonomia online/Gazeta blic