PROSLAVA ROĐENDANA

Lider srbijanskog pokreta Ljubav, vjera, nada Nemanja Šarović objavio je na društvenim mrežama snimak vatrometa za koji tvrdi da je pušten Milanu Radoičiću za rođendan.

Šarović je, uz postavljen snimak, na kom se, pored vatrometa, može vidjeti i transparent na kome je pisalo "Srećan rođendan, komandante", upitao "šta li mu je poklonio Aleksandar Vučić za rođendan", piše Nova.rs.
  Podsjećamo, međunarodna policijska organizacija Interpol raspisala je međunarodnu potjernicu za Milanom Radoičićem i još 18 osoba po zahtjevu Policije Kosova zbog događaja u Banjskoj kada su poginule četiri osobe.

Oružani sukob između naoružane grupe Srba i pripadnika Policije Kosova u Banjskoj dogodio se 24. septembra prošle godine. Tada je prvo u ranim jutarnjim satima na ulazu u selo ubijen narednik redovne jedinice Policije Kosova.

U međuvremenu je nekadašnji potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, preuzeo odgovornost za organizaciju napada.

Radoičić je u Srbiji optužen za izazivanje opće opasnosti i ilegalno posjedovanje oružja, uhapšen je u Beogradu, ali je poslije saslušanja u Višem sudu u Beogradu pušten da se brani sa slobode.

Takođe, kontroverzni biznismen s Kosova se nalazi pod sankcijama SAD-a i Velike Britanije.