Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Xhavit Haliti reagovao je na izjavu predsjednice Kosova Vjose Osmani da bi vlada trebalo da razgovara sa međunarodnom zajednicom kako bi se našlo rješenje za pitanje dinara i optužio je da često mijenja stavove u zavisnosti od toga sa kime razgovara. Naglasio je da bi prije svega jasno trebalo da pokaže svoj stav o Briselskom sporazumu iz februara prošle godine i Zajednici srpskih opština.

"Gospođa Osmani od doručka do večere mijenja svoj stav. Jedno govori kada se sastaje sa Kurtijem, drugo kada razgovara sa međunarodnim predstavnicima, treće sa liderima opozicionih partija i četvrto pred medijima. Tako da je teško znati šta je pravi stav predsjednika Kosova", ocjenjuje Haliti.

Naveo bi da bi javnosti na Kosovu trebalo da bude jasno kakav je stav predsjednika u vezi sa Briselskim sporazumima i obavezama datim u Ohridu, kao i o ZSO.

"Mislim da su to pitanja o kojima predsjednik treba da se izjasni", ističe Haliti za Gazetu Blic.

Ponavlja da Osmani mora da bude jasna u izjavama i da u izjavama prestane da se predstavlja nekada kao predstavnik nevladinih organizacija, a nekada kao "mirovni komandant".

"Dakle, predsjednica mora da da svoje izjave dosljedne, jasne i tačne", zaključuje poslanik PDK.

Izvor: Kosovo online/Gazeta Blic