Član Predsjedništva LDK-a

Član Predsjedništva Demokratskog saveza Kosova Berat Rukiqi reagovao je na podatke o ekonomskom napretku koje je premijer Albin Kurti izneo u intervjuu za Bloomberg, ukazujući da Kurti manipuliše brojkama i da je realna slika savim drugačija.

Rukiqi je na Facebooku naveo da je ekonomski rast ispod prosjeka u odnosu na prethodne vlade, kao i da Kurtijevu vladu karakterišu visoke cijene, porast siromaštva, pad investicija i milionska šteta zbog sankcija EU.

"Svijesni smo pogoršanja ekonomskih pokazatelja (ekonomski rast ispod prosjeka godina nakon proglašenja nezavisnosti, visoke cijene, porast siromaštva, pad investicija, milionska šteta od sankcija itd.). Za pune dvije godine svoje (ne)vlade, premijer izlazi i javno manipuliše na prestižnom Bloomberg kanalu", istakao je Rukiqi.

Smatra da da Kurti manipuliše ili iz neznanja ili nemogućnosti da pokaže bilo kakve rezultate.

"Sakuplja procenat privrednog rasta u posljednje tri godine i ukupan iznos od 16 odsto predstavlja kao privredni rast. Realni privredni rast je poređenje jedne godine sa baznom, a ne akumulacija procenta različitih godina, niti prosjek godina koji nam odgovaraju, da bismo dobili bolje rezultate", pojašnjava Rukiqi.

Izvor: Kosovo Online