Šef poslanika AAK

Šef poslaničke grupe AAK Besnik Tahiri, govoreći o izvještajima o planovima za ubistvo premijera Albina Kurtija, rekao je da je šteta kada zemlja poput Sjeverne Makedonije demantuje tu vijest.

Prema njegovim riječima, ta vijest je iskorišćena u političke svrhe.

"Ono što želim da kažem, kao Albancu, prijetnja premijeru ne čini da se osjećate dobro. Kao i da mi je žao kada vas država demantuje u vezi sa pitanjem koje je izgleda iskorišćeno u političke svrhe“, rekao je on.

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abelard Tahiri rekao da bi taj slučaj trebalo ispititi kroz formiranje dvije parlamentarne komisije, ali i kroz istragu nadležnih službi, prije svega Kosovske informativne agencije, prenosi RTV Dukađini.

Tahiri je rekao da je tokom mandanta Hashima Thaçija bilo mnogo takvih prijetnji, a da bi ove trebalo da se istraže jer bacaju “lošu sjenku” na rad KIA i institucija zato što, kako je rekao, ne zna da li su te prijetnje bile realne ili samo lažna vijest.

On je ocjenio da se mora obezbjediti bezbjednost i preduzeti mere za sve koji su na važnim funkcijama.

“Reakcija makedonskih institucija su za žaljenje”, rekao je Tahiri nakon sastanaka koje je imao u Sobranju.

On je zatražio od vladajuće većine da razmisle o prijedlogu za osnivanje dvije parlamentarne, istražne komisije koje bi ispitale sve okolnosti u vezi sa tvrdnjama da je pripreman atentat na Kurtija.

Izvor: Kosovo Online/RTV Dukađini