Poslanik VV-a

Poslanik iz redova Pokreta Samoopredjeljenje Visar Korenica, govoreći o aktuelnim dešavanjima u zemlji na RTK, rekao je da je još jednom razotkriven trend Vučića i njegove propagande predstavljanjem sebe kao žrtve u Savjet bezbjednosti UN-a.

Čak se, prema njegovim riječima, uz jake argumente premijera Kurtija jasno videlo da su upravo Albanci u Preševskoj dolini diskriminisani i izbrisani iz matične knjige Srbije, vršeći čisto etničko čišćenje u Dolini.

„Smatram da je to bio pokušaj da se skrene pažnja na viktimizaciju Srbije, na koncentraciju koju Vučić ima na unutrašnju politiku Srbije i da mu dam alibi, da sam u pravu i štitim građane Srbije na Kosovu", rekao je Korenica.

On je rekao da je premijer Kosova Albin Kurti jasno video koliko je neophodno da naša država sa mehanizmima koje ima proširi puni suverenitet i legalitet na zemlju.

Korenica je rekao i da iako je ovu sjednicu sazvao lično Vučić, navodno zbog uslova Srba, etničkog čišćenja i drugih stvari koje samo on ume da izmisli, uključujući i srpski dinar, argumentovao je premijer Kurti.

„Na ovoj sjednici je pomenuta činjenica koja je suprotna od onoga što je on tvrdio i pokušao da izvuče sa ove sjednice. Tu se videlo da su argumenti na našoj strani i jasno se videlo da je preko 6.000 građana Albanaca u Preševskoj dolini izbrisana adresa ili jse sklanjala iz matične knjige u Republici Srbiji“, rekao je Korenica i dodao da je sve ovo čisto etničko čišćenje.