Pokrenuta istraga

Zbog sumnje da se nalazi na snimcima koji su objavljeni u medijima, na kojima se vide osobe koje konzumiraju narkotike u zgradi opštine Leposavić, protiv policajca iz te opštine Policijski inspektorat Kosova (PIK) pokrenuo je istragu, prenosi Reporteri.

Kako se navodi, PIK je, po ovlašćenju Osnovnog tužilaštva u Mitrovici već obavio razgovor sa policijskim službenikom Policijske stanice u Leposaviću zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćeno držanje opojnih droga, psihotropnih ili sličnih supstanci.

U kontekstu dalje istrage, PIK je preporučio policiji da izrekne mjeru suspenzije policajcu osumnjičenom u ovom slučaju.

Službenici PIK-a će, u okviru zakonskih ovlašćenja i u punoj koordinaciji sa tužilaštvom, nastaviti da preduzimaju i druge istražne radnje u cilju potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem, navodi se u saopštenju Inspektorata.

Na objavljenim snimcima vidi se potpredsjednica opštine Leposavić, Dragana Miletić kako konzumira narkotike, nakon čega je Osnovno tužilaštvo u Mitrovici protiv nje započelo istragu.

Gradonačelnik Leposavića Lulzim Hetemi razriješio ju je dužnosti u opštini.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri