Ministarka pravde

Ministarka pravde Albulena Haxhiu, izjavila je da bi glavni tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova Blerim Isufaj trebalo da odgovori zašto je povučen nalog za hapšenje Milana Radoičićia.

„Umjesto da reaguje na naše izjave, Blerim Isufaj, neka samo odgovori na pitanje zašto je povučena potjernica za glavnim zločincem Radoičićem 2021. godine? Da potjernica nije ukinuta 2021, vjerovatno ne bi bilo ni Bajnske 2023. Ne pokušavajte da bježite od suštine stvari!“, napisala je Haxhiu na Facebooku.

Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova Blerim Isufaj, je u petak na konferenciji za medije, potvrdio je da je dao saglasnost na ukidanje naloga za hapšenje Milana Radoičića, ali je rekao da ne može da iznosi u javnost razloge zbog istrage.

„To su osjetljiva pitanja, to su pitanja istrage. Što se tiče hapšenja Radoičića, to je potpuno interna stvar Tužilaštva, budite sigurni da ne možemo da iznosimo previše detalja o slučajevima kojima se bavimo”, rekao je Isufaj.

Specijalno tužilaštvo je 19. februara 2021. godine zatražilo ukidanje potjernice za Radočićem, sud je odobrio ovaj zahtjev 23. februara 2021. godine. Nalog za hapšenje raspisan je u avgustu 2020. godine pod sumnjom da je Milan Radoičić bio dio organizovane kriminalne grupe u vezi sa ubistvom političara Olivera Ivanovića.