Izrazi zabrinutost

Organizacije ratnih veterana OVK su povodom obilježavanja Dan boraca izrazile zabrinutost zbog stava Vlade Kosova, navodeći da je ona anti-OVK, saopštio je predsjednik Udruženja porodica ratnih mučenika OVK Xhavit Jashari, prenosi Telegrafi.

Jashari je rekao da će zajedno 2024. godine reći "stop" ne samo premijeru Kurtiju već i svakom ko pokuša da ocrni i napadne rat OVK.

„Ostajemo pri svojim stavovima prema Specijalnom sudu, koji nemilosrdno tvrdi, kleveće i sve ono što radi protiv rata i njegovih vođa, ali i dalje izražavamo zabrinutost prema ovoj vlasti koja jeste jedina poslijeratna vlast, koja je anti-OVK vlada. Svaki put kada su Albin Kurti i njegovi potčinjeni bili premijer, oni su činili neprekidne napore da napadnu rat Oslobodilačke vojske Kosova, negirajući prava ovih kategorija. Mi ćemo se organizovati da se suprotstavimo svakoj nepravdi učinjenoj Oslobodilačkoj vojsci Kosova“, rekao je on.

Predsjednik AAK Ramush Haradinaj čestitao je Dan veterana, rekavši da se na Kosovu dogodilo mnogo nepravdi.

„Uvjeravam vas da mi danas ne bismo bili slobodni, bili bi pod kopitom Arkanovih ljudi, bez veterana, bez boraca. U isto vrijeme, naša sloboda nikada neće biti bezbjedna ako ne poštujemo na pravi način, ako ne poštujemo na pravi način vrijednosti OVK. Nažalost, došli smo u vrijeme kada je premijer više zaljubljen u vrijednosti drugih nego u svoje vrijednosti, u vrijednosti slobode, u OVK, u svoju vojsku i policiju, dakle u svaku situaciju on nađe razloge pogažene, ponižene i uvređene, ali da vas ne zaboravimo i niko nikada nije uspio da oslabi ove vrijednosti kod Albanaca. Vjerujem da nikada nismo imali jačeg psa“, rekao je on.

 Izvor: Kosovo Online/Telegrafi